Alla inlägg den 30 april 2011

Av Anders Brandeberg - 30 april 2011 08:45

Juridisk Hjälp

Om du är en av vissa tusen svenskar som går igenom en skilsmässa, så känner du till att det kan vara en avancerad och krävande process. Inte tillräckligt med att ditt hjärta är krossat, det är mängder med juridik som måste redas ut och detta tar på dina krafter. Med hjälp av juridisk rådgivning så kan du få separationen att gå mycket smidigare. I det här inlägget kommer vi att ta upp var man ska vända sig om man vill ha juridisk rådgivning vid en skilsmässa.

Vi kan börja med att det finns svar på vad som gäller vid en skilsmässa med arv osv i äktenskapsbalken. Här kan du kolla på dig till central förklaringar. Om du tycker att det är krävande att leta fram i en lagbok eller om du har svårt att tolka det som står så ska du ta kontakt med en advokat eller jurist som kan stödja dig med den juridiska rådgivningen.

Om man inte kommer överens med sin partner i en skilsmässa så har de en tendens att bli extremt dyra för den som förlorar. Dels förlorar man oftast många värdesaker, möjligtvis huset i sig och så kostar den juridiska rådgivningen relativt mycket. Det är därför väldigt viktigt att du tar hjälp av en jurist/advokat tidigt i processen. Om du vill säkerställa att inte förlora allt för mycket så kan du innan du gifter dig avtala om vad som ska tillhöra vem vid en eventuell skilsmässa i framtiden. Det är angeläget att du får rätt rådgivning av en professionell rådgivare. Du kanske inte ska anställa den jurist som är billigast utan utse någon som har tidigare meriter istället. Det är angeläget med professionell juridisk rådgivning vid tuffa skilsmässor. Om du och din partner har barn så möjligtvis det blir en tvist om vårdnaden. Det bästa är om du och din partner löser vårdnaden på ett så förbetänktsamt sätt för barnet som det bara går. Ett barn måste kunna få träffa både sina föräldrar under sin uppväxt oavsett fall ni är skilda eller inte.

Det finns advokatbyråer som är specialiserade på just skilsmässor. Om du har en svår skilsmässa framför dig så är det bra om du kan anlita en riktigt erfaren skilsmässoadvokat, detta kan kosta dig mycket svenska pengar men du kan också spara väldigt mycket pengar beroende på vad som ska delas upp i skilsmässan. Söker du rådgivning kan du leta fram det här, rådgivning skilsmässa. Att få juridisk rådgivning familjerätt medför att ens liv håller på att förändra sig och man tvingas ha hjälp och man möjligtvis inte mår så bra. Om man känner att man inte orkar med så ska man även vända sig till en psykolog eller terapeut så man kan prata ut om det som man tycket känns invecklat.

En duktig skilsmässorådgivare kan vägleda dig genom invecklade lagar och byråkrati vid en skilsmässa, tips som var man finner en skilsmässoansökan samt var man skickar denna. Vill du ha kostnadsfri juridisk rådgivning kan du få det på den sidan. Ansökan om skilsmässa är ett papper som båda parterna skriver på när man skiljer sig. För att säga upp äktenskapet helt enkelt.

För att slippa ett stort bråk vid skilsmässan kan ni diskutera om skilsmässan så att båda parter blir nöjda, det är mycket bra om advokaterna är med i detta läge de kan då funkar som en slags förhandlingsledare.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards